Gerrit Grobben werd op 26 januari 1962 geboren te Kortrijk als Yves Eggermont. Zijn jeugd brengt hij door in de Minister De Taeyelaan te Kortrijk. Schoollopen doet hij aan het Sint-Amandscollege-Zuid, later aan het Sint-Amandscollege-Noord waar hij de afdeling Wetenschappelijke A volgt.

Zijn vrije tijd brengt hij hoofdzakelijk door met de vrienden en presenteert hij op zijn kamer ge´mproviseerde radioprogramma's. Hier wordt de basis gelegd van wat later tot een zelfstandig bijberoep zou uitgroeien.Na de middelbare studies volgt hij les aan het Sint-Thomasinstituut te Brussel afdeling regentaat Nederlands-Engels-Geschiedenis. Na het behalen van zijn regentaatsdiploma gaat hij les geven aan het toenmalige Vormingsinstituut voor K.M.O. te Kortrijk en maakt hij programma's voor de Kuurnse Lokale Omroep.

Omroepen gebeurt onder de naam Gerrit Grobben, een naam gebaseerd op een vroegere leerkracht.
Op 1 januari 1987 besluit Gerrit om het statuut van zelfstandige in bijberoep te nemen.

Nu vele jaren later is Gerrit Grobben nog altijd een begrip in de regio. Hij woont in de Schepen Decoenestraat 8 te Zwevegem. Naast presenteren, geeft hij les in Syntra West campussen Kortrijk en Brugge aan de afdelingen leertijd, onthaal- & public relations-assistent, ceremoniemeester, opleiding tot professionele secretaresse en organisator evenementen.